(ВІДЕО) Кінологічна школа прикордонників святкує 77-річчя!

НАЗАД
01 червня 2022 10:19

Кінологічний навчальний центр Держприкордонслужби – єдиний унікальний навчальний заклад не тільки в прикордонній службі, а й в Україні.

Уже понад пів століття тут готують кваліфікованих інспекторів кінологів та службових собак для потреб органів охорони державного кордону.

І сьогодні, 1 червня, Кінологічний навчальний центр відзначає день частини. Так, 2006 року на базі Великомостівського навчального прикордонного загону було створено Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України!

Візитною карткою Кінологічного навчального центру, найпотужнішого в Україні, є багатопрофільна підготовка кінологів для потреб Держприкордонслужби.

Щорічно Центр здійснює підготовку близько 500 кінологів, а також вирощує та готує до подальшої служби на кордоні близько 60 цуценят.

Сьогодні Кінологічний навчальний центр – це відомчий навчальний заклад 3-го рівня акредитації з підготовки молодших фахівців та інспекторів-кінологів.

Сама ж історія нашого центру розпочинається 24 травня 1945 року зі створення окружної школи сержантського складу. Власне цей день і став фактичною датою створення навчального закладу.

За 77 років існування частина готувала стрільців, кулеметників, саперів, кавалеристів, зв’язківців, прожектористів, радіотелеграфістів, автомобілістів, стенографістів і навіть кухарів – хлібопекарів. Та незмінним залишився лише один напрямок – підготовка фахівців-кінологів.

Перший випуск інспекторів – кінологів тут відбувся в 1955 році. На початку школа готувала тільки розшукових собак, які працювали по пошуку порушників кордону. А з грудня 1979 року тут починають готувати спеціальних собак по пошуку наркотичних та вибухових речовин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси